Aromaterápia az egészségmegőrzésben

Korunkra jellemző, hogy eltávolodtunk a természetes életszemlélettől, helytelenül táplálkozunk, túl sok szennyező anyagot veszünk magunkhoz, állandó stressznek vagyunk kitéve és örökösen rohanunk.

A betegségeket gyógyszerrel próbáljuk kezelni, ezek mellékhatásaiként újabb problémák születnek, melyeket újabb pirulával kezelünk, ily módon folyamatosan gyengítve a harmóniából végképp kizökkent szervezetet.

Ma az allergia népbetegségnek számít, nő az autoimmun megbetegedések száma, és mind nagyobb számban fordul elő rezisztencia az antibiotikumokra, azok túl gyakori sok esetben indokolatlan használata miatt. Antibiotikum használatakor gyengül az immunrendszer, és szervezetünk egyre nyitottabbá válik további fertőzésekre.

Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére nyújt megoldást a francia aromaterápia gyógyító irányzata.

Az aromaterápia egy olyan különleges holisztikus gyógymód, mely illóolajok és növényi olajok segítségével állítja helyre a test és lélek egyensúlyát.

A szalonomban alkalmazott aromaolajok 100%os tisztaságúak, természetes alapanyagokból készülnek az illóolajok szigorú nemzetközi minőségi ellenőrzésen esnek át, így terápiás célokra is kiválóan és igazoltan alkalmasak. Természetgyógyászok illetve külföldön kórházak is használják különböző terápiás célokra. Bőrön felszívódva 2 percen belül a véráramba kerülnek, az eukaliptusz pl. 20 perccel a bedörzsölés után megjelenik a leheletben. De az aromaterápiában használjuk bedörzsölésen kívül, párologtatókba, szaglóüvegcsékbe, illóolajos fürdőként, különböző területekre, különböző koncentrációban. Egy aromaterapeuta közel 200 illóolajjal dolgozik.

A kis barna üvegcsékben maga a növényi „szellem”lakozik készen arra, hogy jókedvre derítsen, ellazítson, vagy felélénkítsen, és mindemellett gyógyítson bennünket.

Az aromaterápia önmagában is nagyon hatékony, de tökéletes kiegészítője lehet más alternatív gyógymódoknak is illetve a klasszikus orvoslásnak is.


Aromaterápiával hatékonyan kezelhetők különböző bőrproblémák: Ekcéma, pikkelysömör, gombás vagy egyéb bőrfertőzések, gyulladások, hajhullás.. Ízületi, nőgyógyászati, szív és érrendszeri zavarok, emésztési zavarok, idegrendszeri problémák, stressz, különféle légúti problémák szintén jól reagálnak az aromaterápiás kezelésekre akár kiegészítve egyéb terápiákkal.

Az aromaterápiát megelőzésre is használhatjuk pl. téli időszakban immunrendszer erősítés kapcsán, hiszen az illóolajok kiegyensúlyozóan hatnak ezen a területen is.

Az illóolajok fontos fertőzésgátló, fertőzést megszüntető hatásúak. Különlegességük, hogy nemcsak a baktériumok, gombák és paraziták ellen nyújtanak hathatós segítséget, de vírusos megbetegedéseknél is. Kíváló vírusölő hatása van pl. az Eucalyptus radiatanak, vagy a vadlevendulának, madagaszkári kámforfának.

Külön kiemelést érdemel az aromaterápiás gyerekgyógyászat, mivel a gyerekek rendkívül jól és gyorsan reagálnak az illóolajokra, így egy idejében felismert akut betegség sokszor akár órák alatt megszüntethető.

A várandóság és a szülés közben, illetve az utána lévő szép időszakban is, sőt a babaápolásban szintén nagyon sok hasznát vehetjük az aromaterápiának, igazoltan rendkívüli hatással bírnak.